Prekrasno je bilo vidjeti u srijedu, 26. lipnja, generaciju svećenika koji su bili zaređeni 2014. godine okupljene kod nas u župnoj crkvi.

Naš župnik vlč. Ivan Lastovčić je jedan od te generacije i drago nam je da smo na petu obljetnicu njihova ređenja bili domaćini sv. Mise kojom su zahvalili Bogu na pozivu u svećeništvo.

Sv. Misu je predvodio vlč. Tihomir Ciglar u zajedništvu sa ostalim slavljenicima dok se vlč. Branko Horvat  u propovijedi osvrnuo na dvije stvarnosti: razlikovanje dobrih i loših pastira te plodova koje oni donose.

Lažni pastiri nemaju u sebi ljubav prema Bogu i Crkvi nego gledaju vlastite interese. Koriste se Božjom riječi ali je poput Sotone u pustinji upotrebljavaju ne bi li odvojili pojedinca od Boga. Plodovi koje donose lažni proroci su propadljivi i opasni za pojedinca i zajednicu, a pravi proroci donose Riječ koja je plodonosna i zdrava. Svaka župna zajednica preslika je jedne ili druge stvarnosti. Potrebno je moliti za svoje pastire, biti poučljiv vezano uz Božju Riječ i donositi konkretne plodove u obitelji, crkvi i društvu.

Otvori galeriju