Naši su se ministranti zaputili, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, na svoj tradicionalni izlet povodom kraja i zadnje susreta u župnoj ministrantskoj pastoralnoj godini odnosno prije početka ljetnog odmora. Ovaj put su se odlučili da idu u Zagreb, točnije na Gornji Grad gdje su išli tragovima naših starih crkvi, kapela, ali i duhovnih velikana.

Krenuli su od naše župne crkve gdje su se pomolili za sve ministrante i krenuli do glavnog gradskog trga. S trga bana Josipa Jelačića uputili su se Gričkim tunelom do Strossmayerovog šetališta gdje su se upoznali s tim velikanom, pa do kipa A.G. Matoša koji je i sam bio ministrant u svojem djetinjstvu. Od tamo su obišli crkvu sv. Katarine i sv. Marka gdje su molili za Domovinu. Nakon toga su se spustili do Kamenitih vrata gdje su se zadržali u osobnoj molitvi. Okrijepu su potražili u blizini Marije Jurić Zagorke, a posjetili su i crkve sv. Marije na Dolcu i sv. Franje na Kaptolu. Upoznali su se s kapelom sv. Dizme, razbojnika koji se bio s Isusom na križu i saznali koja se relikvija tamo čuva.

Zahvalni smo našim bogoslovima Kristijanu i Ivanu što su nas ugostili u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na ručku i popodnevnoj okrijepi.

I na kraju smo obišli našu prvostolnicu gdje smo se pomolili za našeg župnika i bogoslove te za nova duhovna zvanja.

Na povratku smo prošli kroz dio zelene Lenucijeve potkove i u vlaku dok smo se vozili prema Sesvetama i naposljetku Soblincu od umora već malo smo i kunjali.

Zahvali dragom Bogu na izletu sretno su se razišli svojim kućama.

 

Otvori galeriju