Prema navedenim uputama Kardinala Josipa Bozanića, te pridržavajući se mjera HZJZ-a, pripremili smo naše crkve za slavlje svetih misa ove nedjelje, 3.5.2020.

Svete mise slavit će se prema rasporedu koji je vrijedio prije uvođenja restriktivnih mjera, a to je:
Kapela u Popovcu - 9:00
Crkva u Soblincu - 11:00

U crkvama smo razmaknuli klupe i označili mjesta na kojima se može sjediti poštujući propisani razmak, kao šro se može vidjeti na fotografijama.

U Popovcu postoji 27 mjesta za sjedenje, a u Soblincu 81 unutar crkve. Obje crkve imaju dovoljno prostora vani, pa molimo vjernike koji ne uspiju ući u crkvu, da misno slavlje prate izvan crkve (također poštujući propisani razmak).

U crkve se ulazi na jedna vrata,najprije se popunjavaju mjesta najbliža oltaru, pa tako do kraja crkve. Izlazak iz crkve obavlja se tako da najprije izlaze oni koji su bliže vratima, pa tako do onih koji su bliže oltaru.

Na ulazu će stajati volonteri koji će vam ponuditi maske, ukoliko nemate svoje, te će kraj njih biti i dezinfekcijsko sredstvo u spreju za dezinficiranje ruku.

Nakon svih ovih uputa, budimo radosni što se napokon možemo okupiti oko euharistijskog stola i zajedno slaviti Gospodina!

Božji blagoslov želi vam župnik Dominik !

Otvori galeriju