Osvrt na Ultreju, 1.3.2019., u župi Soblinec.

Prošli petak okupili smo se nakon večernje sv. Mise na Ultreji (kratkoj duhovnoj obnovi) s temom: "Odgovornost za riječ". Nagovor je vodila Dragica Sertić iz župe u Samoboru.

Svima nama je poznato koliko riječ može utjecati na naš život. Ona može stvarati, ali također i uništavati, može povezivati, ali također i razarati stvoreno zajedništvo. Riječ može donositi život, na što nas poziva i naš Gospodin Isus Krist koji je Riječ pisana velikim slovom, ali također ona može strašno ranjavati i donositi smrtonosni udarac. 
Svi mi služimo se darom riječi od trenutka kada naučimo govoriti i ona postaje našim glavnim oruđem u svakodnevnom životu. 
Pitamo se koliko ima u nama odgovornosti za riječi koje svaki čas izgovaramo. Vrijeme je korizme, vrijeme dubokog poniranja u sebe same s ciljem da postanemo bolji ljudi. Upravo Dragičin nagovor na tu temu omogućio nam da se upitamo služimo li se božanskim darom riječi prema Božjem zakonu ljubavi i rasta ili neodgovorno prosipamo riječi ranjavajući druge, a da često nismo toga ni svjesni.

Neka nam ova Korizma donese više odgovornost za riječ i neka nas Ona upravo u tome vodi.

Aleksandra Dumanovksy